Nasz zespół

To właśnie ten zespół ramię w ramię pracuje, aby ideę wcielić w życie. Zebraliśmy osoby o różnych kompetencjach, tak, aby wspólnie stworzyć zgraną grupę gotową do działania – pełną pasji i zaangażowania.

Jesteśmy tu dla Was!

Beata Harasimowicz

Pomysłodawczyni i liderka naszego hospicjum. Od 1995 r. rozwija organizację KOLPING Polska, pełniąc w nim funkcje zarządcze, pisząc i realizując projekty. Po osobistym doświadczeniu związanym z chorobą taty i zetknięciem się z brakiem dostępu do hospicjów domowych w Krakowie postanowiła działać.  Wraz z całym Zarządem Dzieła Kolpinga w Polsce podjęła decyzję o powołaniu pierwszego kolpingowskiego hospicjum domowego i przewodzi tym działaniom.

Krzysztof Wolski

Współzałożyciel w roku 1993 KOLPINGA w Polsce, w którym od 1996 r. nieprzerwanie pełni funkcję Sekretarza Naczelnego organizacji, troszcząc się o aktywne działanie i rozwój całego Kolpinga. Zawsze pracuje w myśl słów naszego Patrona: „Czasy Wam pokażą, co należy czynić”. Dlatego widząc ogromne potrzeby w temacie wsparcia osób terminalnie chorych i ich rodzin, zaangażował się w powstanie Hospicjum Domowego im. bł. Adolpha Kolpinga.

ks. Jan Nowakowski

Prezes KOLPING Polska, który przez wiele lat pełnił funkcję kapelana szpitala w Bochni (woj. małopolskie) oraz proboszcza i budowniczego Kościoła pw. św. Pawła Apostoła w Bochni. W 2001 roku mianowany Kanonikiem Honorowym Kapituły Katedralnej w Tarnowie, a od 2009 roku za swoją działalność społeczną jest Honorowym Ambasadorem Królewsko-Górniczego Miasta Bochni. Aktualnie – członek Rady Hospicjum Domowego im. bł. ks. Adolpha Kolpinga, który czuwa nad najwyższymi standardami naszych usług.

Bożena Michałek

Doświadczona menadżerka i ekspertka w zakresie pisania i realizacji projektów. Od ponad 20-stu lat idee bł. Adolpha Kolpinga przekuwa w działania, pełniąc funkcję członkini zarządu kolpingowskiej Fundacji. Aktywność to jej drugie imię, dlatego aktualnie swoje umiejętności poszerza o zagadnienia związane z fundraisingiem i ruchem hospicyjnym w Polsce i na świecie.

Anna Wilk

Kobieta do zadań specjalnych i rozwiązywania problemów niemożliwych. Z racji posiadanego wykształcenia prawniczego i doświadczenia w koordynacji projektów wspiera merytorycznie, administracyjnie i prawnie powstanie hospicjum.

Patrycja Kwapik

Nasza specjalistka do spraw pomagania i budowania pięknych relacji z drugim człowiekiem. Innymi słowy fundraiserka akcji Życie. Do końca, której celem jest zdobycie finansów na funkcjonowanie hospicjum domowego.

Dołącz do naszej ekipy i zostań wolontariuszem!

Napisz do nas na hospicjum@kolping.pl  i zaproponuj,  jak chcesz się zaangażować. Nie masz pomysłu? Nie szkodzi! Otrzymasz ankietę i dalsze informacje:)